Мохаве: самота и тишина

Да прескочим до пустинята, а?
Мохаве: самота и тишина

Вече двама пътешественика (Евгени и Лора) ни потвърдиха, че най-тихото място на планетата е... пустинята. И наистина – едва ли има по-самотно кътче от това.

А тъй като в офиса взе да става прекалено шумно, възнамеряваме мислено да се пренесем в Мохаве*.

Идвате ли с нас?

Високата пустиня, както я наричат още, заема значителна територия от югоизточна и централна Калифорния, от южна Невада, както и от югозападните региони на Юта и северозападните области на Аризона.

Както се досещате, тук рядко вали дъжд. Даже никак :) През зимата температурите понякога рязко падат до -18 градуса (в най-високите части), а през лятото могат да достигнат повече от 55 градуса.

Всъщност, в миналото това кътче на земята е било съвсем обезлюдено, но впоследствие постепенно се урбанизира, а интересът на пътешествениците към него се засилва значително.

Нека не забравяме все пак, че в непосредствена близост се намира най-гъсто населеният и най-"игралният" град в щата Невада - Лас Вегас.

Сигурно сте чували, че на територията на Мохаве расте т. нар. дърво Джошуа – причудливо растение, което може да видите единствено в тази част на света.

780279honestlywtf

В областта се простират няколко обширни резервата и природни паркове. Освен това, броят на музеите, които може да се посетят тук, никак не е малък. Специално ние, бихме се радвали да разгледаме Музея на плетивата, който се смята за най-известната подобна културна институция в цял свят. 

780283honestlywtf

Изобщо, колкото и монотонни гледки да предлага пустинята, тя остава уникално и вълшебно място. А ако решите да го посетите, задължително пишете на приятелите ни от чудесния сайт за пътешествия Peika.bg. Те могат да ви помогнат с важна информация относно пътешествието, което сте решили да предприемете. 

А сега заповядайте в галерията, за да се насладите на самотната Мохаве.

*Изговаря се като Мохави :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април