Машина за пътувания?

Готин проект, който сбъдва (приключенски) желания
Машина за пътувания?

Воаяж, воаяж... ла-ла-лала! А сега си представете голяма вълшебна кутия по средата на оживен площад, която сбъдва и най-съкровените пътешественически копнежи и то, само чрез натискането на един бутон... Неотдавна парижани станаха свидетели на подобно "чудо", като някои от тях действително се сдобили с билет за желана от тях дестинация. 

Оказва се, че този проект се нарича The Escape Machine, което, в превод от английски език, буквално означава "Машина за бягство". Концепцията за магически черен куб с внушителни размери, който отправя въпроса: "Ако можеш да заминеш сега, къде би отишъл?" на всеки, дръзнал да се приближи максимално близо до него, е на френската железопътна компания Voyages SNCF. Идеята е проста - популяризиране на една от услугите в официалния им сайт, а зад хитрото изпълнение стои френският офис на рекламна агенция DDB

И така, след натискане на червен бутон, механизмът се активира и кутията "експлодира" във всевъзможни цветни конфети, фойерверки, светлини и балони-сърчица. Карнавалното усещане се допълва от жизнерадостна музика и гигантски, разхождащи се наоколо целувки. На финала, интерактивното представление приключва с връчването на билет за мечтаното пътуване на смелчагата. Ами, честито на печелившите!

Посланието на пъстрото улично преживяване е съвсем просто - да накара хората да пътуват повече :) А оригиналното му изпълнение е довело до повече сбъднати мечти, според нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май