Къщите на Слънцето

Една тайландска приказка на малък остров ще ви зареди за месеци напред
Къщите на Слънцето

Ако и вие се чувствате точно толкова изморени от продължителната зима, колкото нас, сигурно ще се зарадвате на една далечна разходка с екзотичен привкус.

В този ред на мисли се отправяме към Тайланд и по-специално към остров Ко Тао, разположен в западната част на залива Тайланд. Островът на костенурките, както се превежда наименованието му, е с площ от едва 21 кв. км и е истински туристически оазис в иначе оживената азиатска страна.

Известен е със спиращи дъха плажове, сред които и перлата Саирее – ивица, дълга над 2 километра и покрита с ослепително бели песъчинки, и насечена от живописни скали.

Доскоро туристите тук са настанявани предимно в бунгала край плажа, но гостите вече могат да избират от няколко великолепни тропически вили, потопени в приятен лукс и прекрасна природа.

Casas del Sol или Къщите на Слънцето са общо 5 бутикови вили с традиционна архитектура и обзавеждане, които автоматично телепортират гостите си (особено онези от големите градове) в едно друго, по-спокойно измерение. Всяка от тях има уникална индивидуална атмосфера, вдъхновена от локалната околна среда. Това подсказват и имената им: една от къщите е посветена на изгряващото слънце, друга – на пълнолунието, трета – на милионите звезди, а останалите две – на зелените палми и синьото море.

Къщите предлагат едновременно уединение и близост до основното селище на острова, както и приказен изглед към близкия плаж. Те са добре оборудвани и са предназначени за двама или повече гости, които обаче сами трябва да се грижат за храната си по време на престоя.

Вилата на изгряващото слънце е най-голяма от 5-те и е разположена на малко възвишение на 300 кв. м площ. Останалите къщи също са над нивото на морския бряг, а най-малката е "едва" 150 кв. м (вилата на зелените палми).

Всички разполагат с просторни дневни помещения, отворени към външната среда, придавайки онази екзотична атмосфера, която в умерените ширини ни е доста чужда.

Изгледът към плажа, морето и близкия остров са специален бонус, а персоналният басейн допълва усещането за разкош.

Всяка сграда има по 2 спални и 2 бани, а най-голямата – и 3-та баня с допълнителни екстри. Осигурени са най-необходимите неща като съдове, електрически уреди, спално бельо и кърпи, а почистването е веднъж седмично и е включено в цената.

Архитектите на проекта са използвали естествената климатизация край морето за охлаждане, но за всеки случай са добавили и добри климатични системи.

Вилите са предназначени за по 4 човека всяка, въпреки че могат да поберат до 8 (за сметка на комфорта им), а се осигуряват и екстри за деца.

На остров Ко Тао няма летище, но до него се стига лесно и от много места чрез фериботи. Може да се обиколи с колело или кола, които лесно се наемат, а гмуркането, каяка и разходките с корабчета са само част от забавленията.

На острова, в близост до вилите, има фитнес, студиа по йога и по местното бойно изкуство муай тай, както и салони за красота и масажи. Риболовът е разрешен на определени места, а езиковите и готварските курсове са още едно занимание, което си струва да се опита (често са смесени).

Храната и ресторантите тук са неприлично евтини, но по-важното е, че и самите вили са на съвсем разумни цени – започват от 99 евро на вечер за най-малките през неактивния сезон (май – април, септември – ноември) до около 200 евро за вилата на изгряващото слънце през активните месеци (средата на декември – април, юли – август). Остава само да стигнете до Тайланд...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май