Късна ваканция: на ръка разстояние от Клисура

Релаксирайте в очарователния почивен комплекс, разположен на входа на възрожденския град
Късна ваканция: на ръка разстояние от Клисура

Синоптиците обещаха слънчев и топъл октомври, да са живи и здрави :) Което означава, че времето ще бъде адски подходящо за пътуване. Съветът ни е да използвате всяка добра възможност, за да пътешествате през настоящия сезон.

А в случай, че още не сте избрали конкретна дестинация, нека ви предложим една: почивайте в Клисура. Или по-точно – в очарователния еко комплекс, намиращ се в непосредствена близост до града, почти на входа на селището.

Хотелът се състои от 15 малки къщички, пръснати на дискретно разстояние една от друга и разположени на територията на огромно частно стопанство. Всяка си има малка дървена веранда, повечето - с прекрасен изглед към Стара планина и Средна гора.

Виличките са обзаведени така, че да осигуряват максимален комфорт на гостите. Леглата са големи и покрити с меки, пухкави завивки. Прозорците са с дървена дограма и имат двойни завеси, за да предоставят пълно уединение на гостите. Помещенията разполагат със собствен санитарен възел и са наистина уютни, приятни и топли.

Безспорно най-голямото достойнство на комплекса обаче е, че предлага куп възможности за забавления и спортни инициативи на открито :)

Красимира Динева

Като оставим настрана голямата ливада, с която хотелът разполага, тук може да откриете и мини игрище за волейбол и баскетбол. Точно до спортното съоръжение пък е построено убежище за сърнички.

Ако сте твърде агресивни играчи, съществува реална опасност топката да се озове при животинките... Ама не се притеснявайте – ще си я получите отново.

Красимира Динева

Децата също са облагодетелствани. Те могат да си играят с часове на детската площадка пред ресторанта. Макар и скромно оборудвана, тя се гордее с двата си вида люлки :) 

Красимира Динева

Заведението на комплекса е обзаведено по възрожденски – с тъкани покривки и с други автентични атрибути, и предлага разнообразно меню. Тоест, няма никаква опасност да огладнеете.

Допълнително, на терасата на всяка къща са изнесени масички + столчета, които също предоставят добри условия за похапване.

Красимира Динева

Готиното е, че на 1 км разстояние от хотела се намира Клисура. Градчето може да е малко, но си заслужава да се почувства старинната му и уникална атмосфера, с дъх на минало. Малко по-далече пък е Копривщица, която също може да се похвали с доста забележителности за разглеждане.

Активен релакс. Така с 2 думи можем да опишем почивката в това райско кътче. За ваша информация, нощувката тук струва 20 лева :)

Ех, че хубаво... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април