Космическа ваканция за милиони

И в буквален, и в преносен смисъл - хем не е евтина, хем си струва всеки цент
Космическа ваканция за милиони

Имате ли желание да се потопите в извънземна обстановка? Буквално. И да прекарате няколко нощувки в Космоса, сред звездите. Почти сме убедени, че отговорът ви е "да", а пък ние ще подхраним мечтите ви с една интергалактическа екскурзия на първия в света космически хотел (с тайната надежда, че един ден ще станат реалност :) ).

The Galactic Suite Project стартира през 2007 година в Барселона по идея на различни архитекти, космически и индустриални инженери от Испания и САЩ. Разширявайки границите на конвенционалната наука и технологии, Galactic Suite Space Resort се очаква да дебютира през 2012-та, като билети са пуснати в продажба още от 2008 година. Малко след това проявилите интерес за вълнуващото пътуване били стотици. Ръководителите на проекта разкриха, че са финансирани от анонимен милиардер и космически ентусиаст, дарил 3 милиарда долара.

Уникалният хотел е проектиран от архитекта и бивш космически инженер Ксавие Кларимънт така, че да се движи в орбитата на Земята със скорост от 30 хиляди километра в час. В същото време той ще бъде на разстояние от 450 км от планетата, извършвайки 15 обиколки на ден.

Гостите ще имат възможността да се докоснат до едно несравнимо преживяване - пътешествие, което предлага пълна обиколка на планетата Земя за по-малко от 80 минути, впечатляващи гледки с 15 залеза всеки ден, съзерцаване на звездите, отдих в открития космос и естествено – усещането за безтегловност. :)

От екипа на мултимилиардния проект споделят, че едно такова удоволствие струва 3 милиона евро за три нощувки, като тази цена включва и 8-седмичен курс на обучение в луксозен хотел на тропически остров. Ние обаче сме оптимисти и вярваме, че един ден всеки ще има възможността да зърне от високо планетата Земя, и то безплатно.

Проектиран да настани четирима пътници, заедно с двама астронавти пилоти, космическият хотел предлага тристаен апартамент, състоящ се от четири модула, свързани с централна затворена зона. Всеки модул е с плъзгащ се прозорец, който позволява на гостите да се наслаждават на Земята и Слънчевата система. Всяка стая е висока 4 и дълга 7 метра, като по стените има издатини, към които пасажерите да се прикрепят, докато се хранят, спят или съзерцават звездите. Любопитното е, че ще им бъдат осигурени и специални велкро костюми, с които буквално да "залепват" за стените и да пълзят, за да избегнат странното чувството на безтегловност.

Galactic Suite Space Resort може още да ни изненада с първия в света безтегловен спа център, където гостите могат да релаксират или да се любуват на Синята планета, летейки свободни при нулева гравитация. За целта е предвиден безтегловен сферичен контейнер с воден балон от 20 литра, където човек може напълно да се отпусне, за да си "поиграе" с водните балони, разделяйки ги на отделни мехурчета.

Галактическият Ризорт ще изпита сетивата ви, предлагайки най-невероятното преживяване, докато се радвате на космическата си луксозна почивка. За нас, скромните граждани на планетата Земя, това наистина е една зашеметяваща и съблазнителна концепция, която си струва да обмислим.

А сега... къде ли скрихме онези резервни 3 милиона евро? ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май