Една мексиканска приказка

За слънце, лято и танци!
Една мексиканска приказка

Ето къде ни отведоха този път мечтите за плаж, море и пясък! В Акапулко – един от най-популярните туристически центрове в Мексико и в света.

Разположен само на три часа и половина път с кола (около 300 км) от Мексико сити, в щата Гереро, това райско кътче притежава абсолютната власт да ви омагьоса трайно и завинаги. Нека видим защо:

 

Малко история

Макар че е обитаван от древни времена, Акапулко е основан през далечната 1566 година. По време на колониалния период се смята за важно търговско пристанище, където всеки ден пристигат стоки и продукти от Филипините и Китай.

 

 

Незащитен и твърде привлекателен, градът понася чести нападения от пирати. Точно това налага строежа на известната крепост Сан Диего през 17 век. По-късно последната е разрушена и възстановена отново през 1776 г. В наши дни е превърната в уникален музей, посещаван годишно от милиони туристи.

Супер магистрала, построена през 20-те години на миналия век, свързва Акапулко и Мексико сити. Неслучайно я наричат Магистралата на Слънцето.

Вълшебният град е разположен в залив и е административно разделен на три области. На запад се намира старият град с внушителния си централен площад, наречен Сокало. Последният е пълен с малки магазини и романтични кафенета. (Мексиканците се славят със своята упоритост в отношението си към жените и най-вече към чужденките. Средно един мексиканец може да направи около 101 предложения за брак на своята чуждоземна избраница. Обаче едва ли ще се отчая след 102-я отказ.)

 

Акапулко Дорадо (Златният Акапулко) заема централната и източна част на залива. Там именно са разположени скъпите хотели и нощните клубове.

Диамантеният Акапулко пък се простира в южната част на местността и предоставя невероятни забавления за любопитните туристи. И като стана дума за това...

 

Какво може да се прави в Акапулко?

 

Отговорът: ужасно много неща. Мексиканското чудо предлага неизброими възможности за практикуване на редица водни спортове: плуване, скуба дайвинг, подводно гмуркане, риболов. И това не е всичко.

Любителите на силните усещания имат т. нар "Скала на гмуркачите". Ако сте достатъчни смели, може да скачате от 36 метра височина в залива и да се гмуркате в прибоя под него.

 

Всъщност екстремното приключение е традиционен обичай в Акапулко и се практикува от 1934 г.

След силните емоции вероятно ще ви се прииска да хапнете нещо, нали? Опитайте свежото разнообразие от морски храни в симпатичните ресторанти, разположени по плажната ивица на Пие де ла Куеста. Истината е, че точно там може да наблюдавате страхотни залези.

И не на последно място: Акапулко е сърцето на мексиканския нощен живот, който по своя собствена логика, започва доста след 11 вечерта. Дискотеките и нощните заведения предлагат енергична програма, разнообразни шоу-вечери и страстни танцови приключения.

Точно, както сте си го мечтали, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май