Да ти проговорят цветята

От селския двор
Да ти проговорят цветята

Едно от неизчерпаемите предимства на лятото е, че изобилието от цветя е голямо. Събират слънчеви лъчи и радват окото с пъстротата си. Казва се, че обичат да им говориш мило, да слушат хубава музика, досущ като хората. Но когато си заобиколен от тях по-скоро сякаш те ти говорят – казват ти колко е красив светът, колко приятно е слънцето, колко разхлаждаща е водата... Напомнят да се радваш на хубавия сезон, изпълнен с живот и веселие.

А къде са най-шарените и най-щастливи цветя? Естествено, че в двора на село. Там те поглъщат максимума от спокойствието на селския живот и щедро ни връщат позитивизъм, щом ги съзрем. Към цветния двор, обаче има и някои бонуси. Още по-приятното на цветния двор например е, че до него се намира... зеленчуковият двор. Какво по-здравословно съчетание – положителна енергия за душата и ценни хранителни вещества за тялото. Ако пък погледнеш нагоре, най-вероятно ще фокусираш някой сочен узрял грозд или друг любим плод, с който да подсладиш и без това вече щастливия си "аз".

Друга благинка, на която можеш да се радваш на село, са животинките, разбира се. Любимото вярно куче, което винаги ще те обича повече от себе си, пухкавите гальовни котки, са истинска антистрес терапия.

А баницата на баба, си е баницата на баба! Не може да бъде вредна, защото в нея има толкова любов, колкото никога не може да бъде вредна. А и цялата позитивна енергия, витаеща наоколо, може да внесе в организма единствено...позитивна енергия. Да не говорим за мъдростта, която можем да почерпим от първоизточниците – бабите и дядовците.

Отдавна не сте си ходили на село? Ами ето ви повод да отидете и да разпуснете в магическия двор сред цветя, зеленчуци и плодове, сладки зверчета и т. н. А когато сте напълно заредени и свежи, елате отново тук, за да ви дадем друга идея за бягане от стреса на забързания градски живот.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април