Гранд каньон на един дъх

Когато каньонът не желае да дойде насам, ние ще се отнесем нататък
Гранд каньон на един дъх

Със своите 320 километра дължина и максимална височина от 1 800 метра Гранд каньон определено не е нещо, което може да бъде пренебрегнато. Не съм ходил там, но съм чувал, че е едно от онези места, които те карат да се чувстваш нищожно малък, но величествено окрилен. Много бих искал да проверя дали е така, но за целта или ще трябва да го докарат малко по-наблизо, или аз ще трябва да почакам още известно време.

А дотогава... дотогава имаме изкуството на таймлапса, с което може би ставам досаден напоследък. Този обаче определено заслужава времето ви, защото е съставен от над 80 000 снимки, заснети в рамките на 7 седмици през април, май и юни тази година. Кадрите са дело на GOTM Films и са монтирани под наслов Grand Canyon: Blink of Time. По думите на очевидци в тях се съдържа абсолютно всичко, което си заслужава да се види в природния парк, включително реката Колорадо и слънчевото затъмнение, разиграло се над Северна Америка на 20 май, 2012 г.

Вижте, наясно съм, че нищо не може да замени живото усещане, но това е визуалната есенция от 7 седмици, концентрирана в скромните 5 минути. Вдишайте я!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април