Виртуално пътуване до водопада Хавасупай в Аризона

Красота, която трябва да видите!
Виртуално пътуване до водопада Хавасупай в Аризона

Хавасупай е един от най-красивите водопади в света, който привлича хиляди туристи от целия свят със своите синьо-зелени бистри води. Хавасу (Havasu Falls) е скрит в Гранд Каньон, до преди наводнението през 2008 година се е отличавал с двойния си воден поток, който сега се стича само по десния си канал. Смята се за едно от съкровищата на щата Аризона, въпреки че непрекъснато променя формата си, тъй като скалите са податливи на деформации.

Водопадът се намира само на километър и половина от индианското селище Супай (Supai) именно от там и името му често се изписва Хавасупай. Жителите на селището се считат за пазителите на водопада.

До 1919 със създаването на Национален парк Гранд Каньон племето се ограничава до 518 акра, 5 мили широк и 12 мили дълъг при страничния каньон. Племето оттогава си е възвърнало към тях 188 077 акра земя, които първоначално са им принадлежали.

Днес местното население предлага разходки на кон с екскурзовод, както и пътуване с хеликоптер до леглото на каньона.

Населението на Супай е окло 639 със средна възраст от 24,8 години. Основният поминък на жителите на селището е пакетиране и да работят за туризма.

Най-доброто време за посещение на Хавасупай е рано напролет и късно есента, когато туристите принципно са по-малко по тези места. Имате ли възможност да посетите това красиво място ще имате шанса да се насладите на красив пейзаж, който ще оставят трайна следа в съзнанието ви за цял живот.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март