Среднощно меню

За тези, които не обичат да си лягат рано
Среднощно меню

Не! Среднощните похапвания не са престъпление. Затова не се срамувайте, ако си ги причинявате от време на време. Просто се погрижете те да са максимално здравословни и да са в обществено коректни количества. Просто казано, не се тъпчете :)

Защо, например, не пробвате да удовлетворите глада си с тези няколко кулинарни решения:

  • Фурми: малки и сладки, те ще ви заситят добре в късните (ранни) часове на нощта, най-малко защото са прилично заредени с фибри. Може да ги комбинирате с крем сирене, по желание. Ама не прекалявайте с консумацията им. Спрете се навреме, че са калорични.
  • Ябълки/круши, поръсени с канела: класика! А защо не и печени? Стават бързо, адски вкусни са и са достатъчно здравословна алтернатива за похапване в периода от денонощието след Сънчо.
  • Чаша кисело мляко: няма да сгрешите, ако добавите вътре няколко парченца от любимите ви плодове. Ще си направите нещо-като-мелба, но много по-добро в хранително отношение.
  • И като споменах плодове, нека ви изкуша с ей тази рецепта за пълнени ягоди. Обещавам ви, че ще си оближите пръстите. 

Е, среднощни разбойници, не ви знам какво правите след здрач, ама бих ви посъветвала да го правите.. без добавени калории :) А ако скучаете, елате ни на гости във фен-страницата ни във фейсбук - кой знае може да откриете в нея нещо по-интересно. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април