Най-лесният домашен шоколад на света!

Само с 4 съставки, изцяло натурален
Най-лесният домашен шоколад на света!
inm

Най-важното

Ако ви се похапва нещо сладко, но не искате да се чувствате гузни след изморителните часове, прекарани във фитнеса. Или пък имате нужда от енергия преди тренировка. Дори, ако сте тъжни. Този чудесен домашен шоколад ще ви помогне да решите гореспоменатите проблеми.

Необходими продукти:

3 супени лъжици лешников тахан
150 – 200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици какао на прах

1523275Thinkstock/Guliver

Как да го приготвим:


Сложете млякото на котлона, докато се стопли, но не бива да ври. В дълбок неметален съд смесете тахана и какаото. Ще получите много гъста смес, почти като тесто. След като се загрее млякото, започнете на изливате в съда на тънка струйка. Не прибавяйте цялото мляко. Сипвайте "на глътки" и разбърквайте постепенно до получаване на желаната от вас гъстота. В зависимост от желанието ви можете да не добавяте всичкото мляко или пък да прибавите повече от предложеното количество – така ще направите шоколада по-млечен. Когато достигнете желаната консистенция, прибавете и меда. Той не бива да е захаросан, за да се усвои по-лесно от сместа. Можете да добавите и чаша еспресо към сместа, за да получите неустоим аромат и вкус на кафе.

След като сте смесили всички продукти, вашият шоколад е готов. Без консерванти, без неизвестни съставки, без Е-та. Всичко е натурално, вкусно и полезно. Лешниковият тахан и медът ще ви дадат сила, така че можете да похапнете от това удоволствие преди тренировка. Млякото е полезно за костите, а какаото стимулира производството на серотонин, който е отговорен за доброто настроение.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 25.06.2015 | 16:54
    Колко калории е дозата?

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април