За зеления чай с любов

Той събужда, успокоява и зарежда с енергия
За зеления чай с любов

Признаваме си, че през зимата се превръщаме в наистина големи фенове на топлите напитки. Приемаме такива в неограничени количества. А напоследък все по-често посягаме към чашата със зелен чай.

Е, последният наистина има доста преувеличена слава на суперлечител. Въпреки това, вярваме, че редовният му прием безспорно ни помага да се чувстваме добре.

Здравословните ползи от консумацията му са много, но ние ценим най-вече тези:

 - Зеленият герой освежава и тонизира. А според редица учени, има сериозно успокояващо действие, сходно с това на медитацията :)

- Чудесен приятел е на зрението ни – антиоксидантите в него осигуряват стабилна защита срещу редица очни заболявания и дори срещу глаукома. Поне това твърди научно изследване, проведено през 2010-та.

- Може да се окаже добър помощник в поддържането на стабилни нива на кръвна захар, както се посочва в друго, съвсем прясно, проучване от ноември, миналата година.

- Подобрява мозъчната дейност и ни помага да се фокусираме по-лесно в нещата, с които се захващаме.

- Далече сме от мисълта, че само със зелен чай можем да изваем стегната фигура... Но искрено вярваме, че напитката играе положителна роля в метаболитните функции на организма ни. 

Та, това са нашите причини да обичаме днешния супергерой.

Имате ли си ваши?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април