Вълшебните семенца

Абсолютни приятели на здравето!
Вълшебните семенца

Не, от тях няма да поникнат растения до небесата, не се надявайте. Затова пък притежават сериозни хранителни достойнства и редовната им консумация може да ви осигури добро здраве и отлична физическа форма.

Ето за кои магьосници става въпрос:

Семената на нара

Може да са мънички, но са си супер, откъдето и да ги погледнете. Добре екипирани са с антиоксиданти, а в същото време никак не са калорични. В 100 грама има само 83 калории, но също и 4 грама протеин, което си е чудесна новина. Смятат се за отлични помощници в отслабването.

Конопено семе

Знае се, че са добър източник на протеин, поради което често присъстват в менюто на немесоядните. Представете си: в две чаени лъжички има цели 5 грама протеин, 6 грама мазнини и 2 грама фибри. Е, калориите им не са малко – 90, но не е нужно да прекалявате с консумацията им, нали?

Чиа

Тази нашумяла напоследък суперхрана може да се похвали с едно основно предимство: богата е на ценни минерали, между които най-вече калций, фосфор и манган. Така че, да, прекрасен другар е на костната ви система. Лошото е, че въпросните семена все още поддържат сравнително висока цена на пазара, но нищо не ви пречи да слагате малко количество от тях в любимия си шейк.

Тиквеното семе

Рекламирали сме го хиляда и един път, а през настоящия сезон безспорно е актуално. Съдържа прилични дози желязо – един минерал, който, бъдете сигурни, ще поддържа тонуса и енергията ви. В две чаени лъжички се съдържат 14 грама мазнини, 2 грама фибри, 9 грама протеин и 150 калории. Изводът: консумирайте редовно, но и умерено.

Е, толкова за семената. Харесайте си любимци и задължително ги вмъкнете в менюто си. А ако останете доволни, посетете фен-страницата ни във фейсбук, за да се похвалите. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май