16 храни, които ще ви дадат енергия за тренировка (II част)

16 храни, които ще ви дадат енергия за тренировка (II част)
inm

Най-важното

Сигурно често ви се е случвало да нямате енергия докато сте във фитнеса. Това е така, защото не подбирате правилните храни, които дават енергия във фитнеса. Ето вторите 8 храни, които трябва да добавите в седмичното си меню, за да можете да тренирате пълноценно всеки ден.

Авокадо. Този плод не еднократно е доказвал своите здравословни качества. Той е богат на полезни мазнини, които се превръщат в гориво в натоварените дни. В авокадото също има витамин Ц, фибри, витамин К, фолиева киселина витамин Б6. Витамин Б6 е стресов витамин, тоест помага на тялото ви, когато е изложено на стрес.

Зехтин. Той често е препоръчван като заместител на слънчогледовото олио, защото е по-полезно за здравето и най-вече за сърцето. Зехтинът повишава нивото на полезния за здравето холестерол, бори се със свободните радикали и предпазва кръвоносните съдове. За някои елитни атлети, които са на ръба на възможностите е полезно да добавят 2-3 лъжици зехтин към вече сготвената храна, за да увеличат калориите в това хранене.

Матча. Този малко познат продукт на българския пазар е лечебен японски зелен чай. Той е по-добър от нормалния зелен чай, а всички знаете полезните свойства на зеления чай. Този чай съдържа големи количества амино киселини, които помагат на организма ви да се възстанови след голямо натоварване. Също така този чай съдържа кофеин, който ви дава енергия за тренировка.

Акай. Този продукт също не е от познатите на българския пазар, но е с множество полезни свойства. Този плод прилича на боровинка и расте по палмовите дървета в тропическите страни. Акаят е богат на антиоксиданти, витамини и минерали. По време на тренировка този екзотичен плод ще ви помогне да подобрите представянето си, като ви дава допълнителна енергия, защото увеличава нивото на захар в кръвта ви.

Зеле. В този зеленчук се съдържат витамин К, Ц, магнезий, калций и фибри, все съставки, които трябва да присъстват в диетата на всеки активен човек. Зелето увеличава нивото на кислород в кръвта, което подхранва мускулите ви с допълнителна енергия по време на натоварваща тренировка.

Стафиди. Стафидите са известни с детоксикиращия си ефект. Също така те са богати на въглехидрати, които ще ви дадат по-продължителна енергия за продължително натоварване.

Сирене. В него се съдържат протеини и аминокиселини, съставки, които са необходими на мускулите при тежки натоварвания. В сиренето се съдържат още калций, триптофан, витамин Б12 и селений, съставки, които се необходими за всеки активен човек.

Кайсии. Те са богати на витамини и минерали и ще ви помогнат да постигнете по-добри резултати на тренировка, като ви дават допълнителна енергия. Кайсиите ви набавят захар в кръвта, която ще почувствате, все едно сте пили енергийна напитка.

Вижте още: 5 храни, които дават енергия

 
 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април