16 храни, които ще ви дадат енергия за тренировка (I част)

16 храни, които ще ви дадат енергия за тренировка (I част)

Най-важното

Още по темата

Сигурно често ви се е случвало да нямате енергия докато сте във фитнеса. Това е така, защото не подбирате правилните храни, които дават енергия във фитнеса. Ето 16 храни, които трябва да добавите в седмичното си меню, за да можете да тренирате пълноценно всеки ден.

Картофи. Те са богати на бета каротин, витамин Ц, магнезий и фибри. Тези съставки, комбинирани с протеин, от месото, ще помогнат на мускулите ви да се възстановят веднага след тренировката. Според водещите диетолози и фитнес инструктори, картофите трябва да присъстват поне 2 пъти в седмичното меню на трениращите.

Кокосово олио. Това олио съдържа лесно смилаеми мазнини, които не се лепят, а само ви захранват с енергия за предстоящата тренировка. Изхвърлете вредното слънчогледово олио и го заместете с кокосово, което ще ви помогне в тренировките.

Банани. Те са богати на калий, съставка, която е от изключителна важност по време на тренировка. Калият пречи на мускулите ви да се схващат и контузват. За това повечето тенисисти ядат банани по време на мач. Можете да го правите и вие във фитнеса.

Яйца. Те са богати на протеини, които са горивото на мускулите. Също така се съдържат и амино киселини, които възстановяват организма след тежки натоварвания. Тези съставки правят яйцето най-важната храна по време на тежки тренировки. Доказателство за това са многото спортни филми, където спортистите ядат постоянно яйца по време на тренировъчния процес.

Сьомга. Всички риби, особено сьомгата, са богати на мазнини, които са горивото за сърцето да работи правилно. А когато сърцето работи правилно, вие се чувствате във форма и тренирате пълноценно. Омега-3 мазнините, които се съдържат в сьомгата ви дават енергия.

Орехи. Ако не ядете риба, орехите са идеалния източник на омега-3 мазнини. Както споменах по-горе омега-3 мазнините са важни да имате енергия по време на тренировка.

Говеждо. Това месо е богато на протеини и амино киселини, които помагат на тялото ви да се възстанови след тежка тренировка. То още е богато на желязо, което ще ви помогне да добиете допълнителна енергия за последните упражнения във фитнеса.

Кокосов сок. Освен водата, която ще хидратира тялото и ще ви помогне да се чувствате по-добре. В този сок се съдържат и електролитите на спортните напитки, които ще ви ободрят. Също така този сок е богат на натурална захар, която ще повиши нивото й в кръвта ви и ще имате прилив на енергия.

Вижте още: 5 храни, котио дават енергия.

 
 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април