Щом те могат, можете и вие

Няколко персони, които ще ви вдъхновят да бягате много
Щом те могат, можете и вие

Цялото лято се навивах да участвам в маратон, но, уви, не го направих. Не успях да се подготвя, не ми стигна мотивацията, домързя ме :) Не ви съветвам да постъпвате по същия начин. Решите ли нещо, действайте.

Разбира се, бягането на дълги разстояния е наистина голямо предизвикателство. Затова е нужно да подходите към него с разум и едно наум. Ако обаче сте постоянни, ще успеете да се справите с него. Междувременно, мисля да ви запозная с няколко вдъхновяващи маратонци, чийто личен пример със сигурност ще ви запали да скочите в маратонките.

Започвам с Гладис Бърил, която вече може да не е най-възрастната бегачка в света, но със сигурност е доста упорита. През 2010-та, когато е на 92 години, желязната дама участва в ежегодния маратон Хонолулу, който успява да завърши за време под 10 часа. "Важно е да мислиш позитивно", това е мотото на Гладис, в което искрено вярвам и аз.

Дерън Уейсмен, по-известен като д-р Дрибъл, тича и играе баскетбол едновременно. Как така? Ами, лесно. Докато бяга, Дерън често е с две баскетболни топки в ръце (сякаш една не му е достатъчна!), които дриблира в ритъм. Ето и мантрата на "доктора": "Ако имате куража да започнете и сърцатост, за да не се откажете, вие сте обречени на успех".

1084707Doctor Dribble/Facebook

Американецът Джо Салтър пък тича назад и жонглира :) Това не му пречи да избяга маратона Quad Cities в Илинойс, тази година, с време 5 часа, 51 минути и 25 секунди. Резултатът му е недостатъчен, за го вкара в Рекордите на Гинес, но, лично за мен, е едно отлично постижение.

Е, стига ви толкова спортно вдъхновение. Ако ви е нужно още, бръкнете в синята ни торба с изненади и ще го получите. Имайте предвид обаче, че вътрешният пламък трябва да си го поддържате сами, никой друг не може да го направи вместо вас :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април