Шампионката Ивелина Илиева: Вече мисля за Рио

Родното момиче триумфира със златен медал на Европейската купа в София
Шампионката Ивелина Илиева: Вече мисля за Рио

Столичната зала "Арена Армеец" бе домакин на Европейската купа по джудо, а един от родните представители - Ивелина Илиева зарадва родната публика със златен медал в категория до 57 килограма.

На финала българското момиче не остави шансове на японката Момо Тамаоки и триумфира с титлата, обирайки и напълно заслужените аплодисменти на залата.

- Само преди няколко дни спечели злато за България на европейската купа по джудо в София. По-сладко ли е да печелиш пред българска публика?

- Победата винаги е сладка, независимо от мястото и публиката. Пред родна публика мога да твърдя, че е по-трудно и отговорно.

- Състезанието се проведе в столичната "Арена Армеец". Какви са впечатленията ти от организацията - не само твоите, но и на останалите състезатели?

- Организацията беше на световно ниво. По нищо не отстъпваме на останалите форуми от висок ранг.

- Пътят до златото никога не е лесен. Кои бяха най-трудните ти моменти в полета към титлата?

- Най-трудна ми беше втората среща. Тя беше решаваща дали ще продължа схватките или ще прекратя състезанието. Това и ме мотивираше, и ме притесняваше.

- Европейската купа протече блестящо за теб, като вече си шампионка. Животът обаче продължава, следват нови цели. Какви са те за теб?

- Това е само началото на годината. Тепърва започват състезания и квалификации за Олимпийските игри. В годината преди Олимпиадата всички цели, усилия и амбиции са насочени точно за Рио.

Останалата част от интервюто с Ивелина Илиева четете в Sporta.bg

ключови думи:
джудо Ивелина Илиева

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април