Хората на средна възраст – да ходят по-бързо

Така ще намалят риска от тежки болести
Хората на средна възраст – да ходят по-бързо

Британските здравни власти препоръчват на хората на средна възраст да ходят бързо, за да намалят риска от тежки болести, съобщи Би Би Си.

Само 10 минути бързо ходене на ден са много полезни за здравето, като намаляват риска от ранна смърт с 15 процента, от рак – с 20 процента, от деменция – с 30 процента, от сърдечносъдови заболявания – с 35 процента, от диабет – с 40 процента. Въпреки това повечето хора се движат все по-малко, след като навършат 40 години.

"Знам много добре, че справянето с приоритетите в ежедневието изтласква на заден план спортуването – каза д-р Джени Харис, заместник-директор на английската служба по обществено здравеопазване. – Въпреки това, ако човек отиде пеша до магазина или в обедната почивка ходи бързо 10 минути, ще удължи годините си в добро здраве".

За да насърчат хората да се движат повече, британските здравни власти пускат безплатна апликация The Active 10. Тя помага на използващите я да включат повече движение в ежедневието си със съвети и мотивационни стимули.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април