Хайде, мацо! Подай!

Или какво се случи на Четвъртия благотворителен турнир по женски футбол
Хайде, мацо! Подай!

Във въздуха хвърчат обувки. Мятат се плитки. Звънлив смях оглася спортното игрище. Красиви футболистки си разменят тениските... :)

Ето това крайно любопитно зрелище имахме възможността да наблюдаваме по време на Четвъртия благотворителен турнир по женски футбол. Той се състоя преди борени дни в София и оправда очакванията ни за страхотно спортно преживяване.

За разлика от третото издание на събитието, това стартира романтично, на свечеряване. Любителите на дамската игра (повечето мъже, да) обаче започнаха да се събират на игрището в ж.к. Младост много по-рано, за да заемат стратегическо за наблюдение място.

Традиционно, в турнира участваха отново шест отбора. Официалното начало постави двубоят между екипите на "Бастет" и "Звездите". Въпреки че боксьорките показаха класна игра, звездичките успяха да реализират три красиви гола и да си осигурят сигурно продължение в състезанието.

После на терена потанцуваха момичетата от "Фолклорика", на които искрено завиждаме за секси червените екипчета и за танцувалните умения. Те се изправиха срещу "Сините Шампиони", които пък показаха, че са напълно нахъсани да спечелят.

Битката между отбор "Текила" и "Олимпийски надежди" също беше безмилостнo жестока и вдигна допълнително градуса на емоциите. Кулминацията настъпи с финалната среща между "Сините шампиони" и "Звездите", която завърши с победа за първите. Накрая сините момичета получиха красива, тумбеста купа, която вдигнаха високо в нощното небе.

Сега е мястото да кажем, че всички отбори демонстрираха чудесна игра и всеки от тях заслужаваше да отиде на финал. Но... нека не забравяме, че победата не бе най-важното в този турнир.

Всъщност, основната му цел бе да помогне на шестгодишната Ния, болна от онкологично заболяване. Ужасно се радваме да съобщим, че благородната кауза подкрепиха много хора, които заедно успяха да съберат 1121 лева за момиченцето. Браво на вас!

Следващият турнир ще се проведе през януари и сме сигурни, че той ще ни предложи още повече весели емоции, както и солидна доза красив, женски футбол.

А дотогава... Момичета, тренирайте ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май