Фрийстайл слалом с ролери

Гъвкавост, техника, красота!
Фрийстайл слалом с ролери

На паважа има само чинно застанали в права линия пластмасови конусчета. Изневиделица отнякъде идва индивид с кънки и започва да ви взима акъла. Той преминава много бързо през миниатюрните разстояния, оставени между пластмасовите джаджи. После танцува между тях и подскача. Най-сетне започва да кара назад и демонстрира съчетания, каквито сте виждали само на ледената пързалка. Какво му остава на човека, нали – той просто прави фрийстайл слалом...

Няма какво да се лъжем – в тази градска дисциплина отново става въпрос за главозамайващи спортни трикове. Но за да бъдат добри в нея, кънкьорите не само трябва да притежават отлична техника и повратливост – екипировката също е от значение.

Във фрийстайл слалома първоначално са се използвали кънки, каквито всички сме карали като малки – с четири колелца, подредени по две в редичка. После обаче все повече навлизат ролерите и заради необходимостта от по-голяма маневреност в стила, при тях се налагат някои модификации.

Основата на кънката при слаломните каскади е много по-ниска, за по-голямо удобство на каращия. Самите ролери пък са значително по-тесни, а обувката е твърда и здрава, за да поддържа глезена стабилен.

Предлагам ви в долното видео да се насладите на фрийстайл слалом, изпълнен от един изключително талантлив младеж. Със сигурност и сами ще забележите, че той прави съчетанието си с противогаз, но не бързайте да го заклеймите като ексцентрик. Щом този експериментатор успява да бъде толкова добър при занижени нива на кислород, си представете на какво е способен, когато диша пълноценно...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май