Фоумролер тренировка за цялото тяло

Фоумролер тренировка за цялото тяло

Най-важното

Фоумролерът е един от най-добрите уреди за тренировка. Той не само ще ви помогне да заздравите мускулите си, но и благодарение на него ще подобрите гъвкавината си. Тя ви е нужна с какъвто и спорт да се захванете. Също така фоумролерът може да ви помогне да се предпазите от неприятни сващания и травми, което прави този уред препоръчителен за всички спортуващи. Много водещи спортисти и техните треньори съветват фоумролерът да се използва поне веднъж седмично.

Гръб. Легнете по гръб върху фоумролерът и започнете да се движите нагоре и надолу и по този начин ще подобрите стойката си и ще намалите неприятните болки в гърба. Добрата стойка е важна не само за работата ви, но и за правилната тренировка, защото тя ви дава необходимата опора при силовите тренировки.

Прасец. Седнете на земята, като прасците ви са върху фоумролера, подпрете се на ръцете и започнете да се движите по фоумролера. Това упражнение ще ви помогне да намалите вероятността от схващания в прасеца и ще намалите вероятността от травми.

Бедра. Легнете по гръд и поставете фоумролера под бедрата ви, след това се обърнете от другата страма, по очи към земята. По този начин ще успеете да тренирате и 2-те страни на бедрата ви. При бягане и колоездене, тези мускули са най-натоварени и за това бегачите и колоездачите не трябва да пропускат това упражнение.

Кръст. Сложете фоумролера под кръста ви и направете познатото движение. Това ще ви помогне да намалите болките в кръста породени от големите тежести, които вдигате или от постоянното навеждане.

Гърди. Легнете по корем и поставете фоумролера под гърдите. По този начин те ще се разтегнат и ще намалите вероятността от травми на това неприятно място.

Вижте още: Да подобрим тренировката си.


Вижте още: Тренировка за здраво сърце.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април