Учени съобщават: гледането на спортни предавания може да повиши качеството на живот

Учени съобщават: гледането на спортни предавания може да повиши качеството на живот

Редовното спортуване положително влияе на здравето и намалява стреса. Това е известен факт, с който надали някой ще спори. А какво влияние оказва на организмът гледането на спортни предавания? Какво конкретно възниква в ума и тялото, когато става дума за най-вълнуващите игрови моменти, които определят историята на спорта?

Както се вижда от спортен сайт, редовен шампионат на НХЛ настъпва в своята решаваща фаза,  и хиляди фенове на хокей по целия свят не могат да не гледат екраните си. Емоциите на запалянковците са на рекордно високо ниво, и няма значение, кой отбор те подкрепят. От момента, когато шайбата се появяви на леда, и докато не зазвучи финалния сигнал, нивото на адреналина не пада нито на секунда.

Редовния преглед на спортни предавания стимулира различни отдели на нашия мозък и помага за неговото развитие. Съгласно многочислени изследвания, човешкият мозък може да пресъздава изображения, които са близки до тези, които възникват у професионални спортисти по време на мачове. Гледането на спортни състезания води до чест сърдечен пулс и тежко дишане.  Това значи, че дори когато не се занимаваме със спорт, мозъкът и тялото се чустват като че ли на нормална тренировка. Гледането на спортни трансляции също така подобрява способността да мислиш и да визуализираш. Всички видове спорт, не само хокея, изискват планиране, стратегия и реакция.

На 28 януари на арената на клуб «Тампа-Бей Лайтинг» се състоя мач на всички звезди на Националната хокейна лига. Крайната победа в съревнованието спечели отборът на Тихоокеанската дивизия, печелейки срещу Атлантическата дивизия с 5:2. На живо на «Амали арена» мача са наблюдавали 19 092 фена, а в Тампа могат да се похвалят и с многомилионна аудитория на телезрители.

Ако не знаете с какво да за занимавате вечер можете да избягате от ежедневието като включите спорт тения канал. За щастие, 2018-та година обещава да бъде наситена с големи спортни събития, а преживените по време на гледането емоции ще окажат положително въздействие върху вашето здраве.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април