Трикинг-таекуондо по спайдърменски

Различният начин за демонстрация на бойното изкуство
Трикинг-таекуондо по спайдърменски

За таекуондо сме писали. Писали сме и за демонстративно таекуондо – зрелище, което трябва да съжалявате, ако сте пропуснали. Никога досега обаче не сме засягали може би най-достъпното, но може би и най-атрактивно таекуондо – това, което може да бъде видяно в интернет.

По света има страшно много хора, които не просто владеят спорта си – те знаят как да го превърнат в изкуство и да го представят пред останалите в такава светлина, че всички да си кажат "По дяволите, трябва да мога така!". Такъв човек е Арън Гасор – един момък, чиито канал непреднамерено открих в YouTube. Той има черен колан втори дан по таекуондо и кикбокс, а освен това се занимава и с нещо, което се нарича трикинг*.

По-голямата част от клиповете на Гасор са самоучители за различните ритници в таекуондо, но отвреме-навреме се случва човек да се натъкне на комбинация от трикинг и бойните изкуства и тогава се наслаждава на невероятно шоу. Вземете за пример ето този спайдърмен:

Сега можете да видите трикинг в чист вид:

А сега – чисто таекуондо:

Останалата част от псевдоработния си ден можете да посветите на разцъкване на канала на Арън в YouTube и на лайкване на произволни неща на фен-страницата ни във фейсбук.

 

* Трикингът, общо взето, е акробатика, в която се залага на изпълнението на сложни подскоци, салта и фигури във въздуха.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май