Тренировка за здраво сърце

Тренировка за здраво сърце

Най-важното

Време е за тренировка. Този път ще помогнем на нашето сърце, защото трябва да се грижим за неговото здараве, ако искаме да живеем дълъг и пълноценен живот. Ако не тренирате редовно, тази тренировка е идеалната за вас. Тя ще събуди "заспалото" ви сърце и ще ви помогне да си върнете формата бързо.

Започнете с кардио в рамките на 20-30 минути. Редувайте темпото от бързо на бавно, защото интервалните тренировки са най-добрите за вашето сърце. Можете да правите 2 минути по-бързо и 2 минути по-бавно бягане. Можете да правите и 1 километър по-бързо бягане и 1 километър по-бавно бягане. Ако ви се струва, че 20 минути е прекалено много за вас, намалете темпото, важното е да успеете да ги избягате.

Силова тренировка. В продължение на 30 минути направете силова тренировка по избор. Може да са лицеви опори, кофички, набирания, подскоци. Може да е тренировка с дъмбели или всичко възможно във фитнеса. Важното е между сериите да нямате много почивка и да е с малко килограми, защото многото килограми качват маса, а сега ви е нужно повече за релеф.

Гъвкавина. На края на тренировката не забравяте да разтегнете мускулите. Ако не тренирате редовно, това е много важно, защото по този начин ще намалите мускулната треска и ще намалите вероятността от травми. 10 минути гъвкавина е напълно достатъчна за тази тренировка.

Вижте още: Трениовка за добра кондиция.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април