Тренирайте, докато играете

Тренирайте, докато играете

Още по темата

Търсите ли начин да разнообразите ежедневната си тренировка? Ако рутината ви е доскучала, имаме новина за вас. Това не трябва да бъде така.

Ако превърнете тренировката си в забавно състезание ще се изненадате колко интензивна и съответно полезна може да бъде тя. Съберете компания и действайте:

Игра на война

Вземете тесте от 52 карти за упражнения и ги раздайте на всички участници поравно. Можете сами да си изработите подобни карти, ако нямате такива и не искате да си ги купувате. Всеки играч хвърля карта и този с най-високата печели раздаването. "Печалбата" му се изразява в това, че не трябва да извърши упражнението, изобразено на картата. Играта завършва, когато свършат всички карти.

Игра на зарове

Тази игра е най-забавна, когато се в нея участват няколко човека. Всеки от тях взима зар и го хвърля.

Ако той покаже:

1 - 10 бърпита

2 - 10 лицеви опори

3 - 20 коремни преси

4 - 20 клека

5 - 30 секунди планк

6 - 35 джъмпинг джака

Заровете се хвърлят през 1 минута време, а за изпълнението на задачите се отпускат по 30 секунди. Победител е последният останал. И все пак не си избирайте слаби противници, за да спечелите лесно!

Игра с карти

Играта "Вкарай ги" може да бъде играна, както със специалното тесте карти за упражнения, така и с обикновено такова. Картите се разбъркват и се раздават поравно между участниците. Пред всеки играч има купа, поставена на около 2 метра разстояние.

Всеки играч трябва да успее да хвърли и вкара максимален брой от картите си в купата. Победител е този, вкарал карти с най-голям брой точки.

А и една подробност, която е всъщност смисъла на играта. Всеки участник брои точките на картите, които не е успял да вкара в купата и прави дадено упражнение с повторения, равни на полученото число. Коремните преси, лицевите опори и бърпитата се редуват, като упражнения всеки кръг.

Играта е хубава, защото дава достатъчно време за събиране, размесване, раздаване, хвърляне и броене на картите, което да се използва като почивка между физическите натоварвания.

Малко извън темата, но тези карти до такава степен ни харесаха, че ще вземем съвсем скоро да ви ги представим като официална екипировка. Може да ви издадем и вариант "направи си сам".

ключови думи:
спорт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май