Тичайте с Алисън Феликс

Безопасно и забавно
Тичайте с Алисън Феликс

Алисън Феликс е трикратна световна шампионка в спринта на 200 метра и абсолютна любимка на спортния бранд Nike. А през август, тази година, й предстои участие на световното първенство по лека атлетика в Даегу (Република Корея), където ще стартира съответно в 200 и 400 метра.

Докато чакаме с нетърпение представянето й, нека ви запознаем с част от нейните безценни съвети, които, убедени сме, ще ви помогнат да имате по-успешен джогинг.

Удобство и безопасност

Като един истински атлет, Феликс знае, че грижата за тялото е приоритетна в живота на всеки професионален спортист. За това... 

"Ако съм болна или почувствам известно неразположение, винаги си взимам почивен ден за възстановяване. Съветвам ви да постъпвате по същия начин. Преди всяка тренировка питайте тялото си дали е в тип-топ форма. Ако ви отговори отрицателно, не би било разумно да го насилвате.

Осигурете му и подходяща екипировка", напомня още Феликс.

Самата тя ползва продуктите на доказали се от години спортни брандове, които, освен с комфорт, успяват да удовлетворят и капризите на суетната й природа.

Хитова енергия

"Бягането е немислимо, ако не е придружено с подходяща и нахъсваща музика", твърди олимпийската шампионка. За това тя зарежда всяка своя сесия с енергиен музикален сет, който й дава сила за нови спортни постижения.

Малки цели за прескачане

Според Алисън това е начинът за постигане на прогрес в тичането, особено, когато чувствате, че сте заседнали в т. нар. плато.

"Нека целите ви бъдат малки и постижими, но едновременно с това в тях да има и солидна доза предизвикателство. Така, по хитър и съвсем естествен начин, ще бъдете принудени да прескочите границите на физическите си възможности", убедена е тя.

100% работа + забавление

Отдадеността, която хвърляте в джогинга си (и като цяло във физическата си подготовка), е достойна за възхищение. Но не трябва да забравяте, че освен спорта, в живота има и други неща, за които си заслужава да живеете, напомня Алисън.

"Научете се да се забавлявате!", апелира още тя. "Обичам да тичам, но по същия начин обожавам да ходя на кино, да се излежавам на плажа или просто да прахосвам времето си с добри приятели. Радвайки се на живота, се научих да се радвам на тичането", казва още тя.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май