Съвети за начинаещи колоездачи

Какво трябва да знаем ако от години не сме се качвали на колелото?
Съвети за начинаещи колоездачи

Колоезденето е безспорно един от най-ефективните спортове за поддържане на добра форма. По-топлите месеци правят велосипедните тренировки особено превлекателни за тези от нас, които не обичат задушните фитнес зали или еднообразни тренировки.

 

Ето нашите съвети как да извлечем максимална полза от този прекрасен спорт:

 

  • Бъдете изследователи на колело

Направете от колелото средство за транспорт. Начертайте си маршрути, които да изследвате. По този начин дори няма да усетите, че горите калории.

 

  • Не се страхувайте от нанагорнищата 

Нанагорнищата са именно участъците, които забързват пулса и ви карат да се изпотите. Разбира се, желателно е да започнете с терени, които са по силите ви. Но винаги се старайте да имате предизвикателства – така победата и спускането ще са още по-сладки.

 

  • Проверете стойката си преди да сменяте колелото

Ако изпитвате дискомфорт докато карате, проблемът често е във вашата стойка, а не в колелото. Затова преди да го яхнете, се уверете, че седалката е на подходящата височина.

  

  • Правилният екип

Освен самото колело ще ви се наложи да се запасите и с няколко допълнителни приспособления. Както при всеки спорт, колоезденето изисква екипировка. В случая, обаче, не става дума за скъпи пособия – ако карате на слънце се уверете, че имате шапка, очила и бутилка с вода. Олекотена раница е добър вариант за по-дългите обиколки.

 

 

ключови думи:
колело колоездене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април