Супертанцьорка от екипа на Джанет Джаксън идва у нас

Страхотната Елинор Скот ще преподава съвременен джаз танц по време на Танцова работилница Dance it! 2013
Супертанцьорка от екипа на Джанет Джаксън идва у нас

Най-важното

Ето и къде може да видите Елинор:

3 април, галерия Credo Bonum, 19.00 ч. - среща с хореографите от училището "Ейли"

4 април, 19 ч. (мястото ще бъде уточнено допълнително) - майсторски клас с Елинор Скот

5 април, Модерен театър, 19.00 ч. - Surfacing, спектакъл на VON HOWARD PROJECT 

7 април, Театър "София", 19.00 ч. - Sneak Peak, закриващ спектакъл на Dance it! 2013

Внимание, внимание: предстои да направим официално съобщение! Обявяваме шеметно наближаващия април за Месец на танците. 

Точно така. В пълна готовност сме да се разкършим на дансинга и задължително ще го направим по време на Танцова работилница Dance it! Същата ще се проведе между от 1-ви до 7-ми април, а специално за събитието от САЩ ще долетят няколко безапелационни танцови звезди и преподаватели.

Тръпнем да се срещнем с тези професионалисти лично и да им покажем на какво сме способни :) Междувременно, нека ви представим един или по-скоро - една, от тях - Елинор Скот.   

Невероятната танцьорка е известна с яркото си участие в американското риалити "So You Think You Can Dance", както и с изпълненията на хореографии и танци с Джанет Джаксън.

По време на работилницата готината Скот ще проведе свой майсторски клас по съвременен джаз танц, в който ще покаже елементи от специфичния си стил, често определян като накъсан, изолиран и неподражаем. Мадамата искрено вярва, че за да направиш блестящо изпълнение, трябва да познаваш богатството на движенията, да нямаш страх от експерименти и да откриваш нови и нови неща.

Елинор поставя акцент върху всяка отделна част на тялото, докато то извършва определено движение, като зрителят трябва да усети едновременно и цялостта на движението, и неговите отделни фрагменти. Поставяйки различни задачи, тя ще научи участниците в Dance It! 2013 как сами да открият до къде се простират възможностите им и, всъщност, имат ли те предел. Припомняме, че записването за ателиетата в Танцова работилница 2013 става на адрес: https://ilievdance.org 

В момента танцьорката работи на свободна практика в Ню Йорк. Завършила е "Училището на славата" - Fiorello H. La Guardia. Стипендиант е на световноизвестната школа "Ейли" и е част от танцова компания Von Howard Project. 

857814

Миналата година тя създаде своя собствена компания за модерни танци - ELSCO Dance, която е сред най-стремглаво развиващите се в Ню Йорк. 

Скот е участвала в множество шоу програми, сред които 82-то издание на годишните филмови награди Оскар, Dancing with the Stars, The Ellen Show, Smash, фестивалите Latin Choreographers Festival, New York Jazz Choreography Project, BC Beat и много други.

Освен майсторския клас за професионални танцьори, Елинор Скот ще се представи и пред широката българска публика. Нейни изпълнения могат да бъдат видени в спектакъла Surfacing  на Von Howard Project, който ще бъде представен на 5 април в Модерен театър. 

Вижте я в действие в "So You Think You Can Dance":

Иначе, ако искате да научите нещо повече за Танцовата работилница, която предстои през април, задължително надникнете в ей това интервю.

Приказвахме си с главния виновник за случването на инициативата - хореографа и преподавателя по характерни танци Петър Илиев :) И танцувахме! 

 

Побързайте да ни станете приятели във фейсбук, за да потанцуваме заедно и там.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април