Старт! Яхвайте велосипеда

И пътувайте с него редовно ;)
Старт! Яхвайте велосипеда

Макар и индиректно, вече познавате всички членове на сплотения ни екип, нали? Нещо повече, дадохме ви един милион поводи да се убедите, че с колегите сме абсолютно различни като характери, да не кажа – коренно противоположни.

За щастие, това не ни пречи да работим добре заедно. Все пак, ако има нещо, по което си приличаме най-силно, то това е, че всички адски обичаме да караме колело!

Както може да се досетите (ако ни четете редовно), победител в символичната ни вело класация е колегата Кирил Русев, който, ако имаше начин, щеше да работи на велосипеда си, като ей този французин.

И понеже днес Киро ни съобщи, че задължително ще посрещне пролетта с въртене на педалите, аз реших да използвам удобния случай, за да ви поканя да постъпите по същия начин.

Та, ще ви препоръчам през предстоящите топли дни да пътувате с колело до всяка дестинация, която предоставя добри условия за подобно преодоляване на разстоянията. И дори – до работа.

А в случай, че още се колебаете, нека ви напомня кои са основните предимства на този забавен начин на придвижване:

Носи свобода

Точно така. Симпатичното ви превозно средство ще ви спаси от неудобството да ползвате градски транспорт. Най-накрая няма да зависите от безумни разписания и ще забравите значението на неприятната дума "задръстване". Постепенно ще се убедите, че животът на (две) колела е двойно по-хубав, пъстър и красив, особено през пролетта.

Вело сесията ще ви предостави уникалната възможност да наблюдавате света не през стъклото на прашен и замъглен прозорец, а със собствените си очи. Няма как да не забележите възраждането на живота около себе си, неминуемо провокирано от настъпването на новия сезон. Ще усетите пролетта, бъдете сигурни, дори и в градски условия.

А като съм още на темата за свободата, да ви кажа и другата хубава вест: че новото ви средство за пътуване едва ли ще застраши финансовата ви сигурност. Е, да, ще ви е нужна известна сума пари, за да се сдобиете с колело (ако не притежавате такова), както и за поддръжката му... Но, като цяло, е сравнително евтин начин за придвижване.

Здравословно е

inm.comИстината е, че всяко нещо, което ви провокира да се движите, е полезно за вас и се отразява положително върху физическото ви състояние. Не се съмнявайте, че редовното колоездене ще съдейства за подобряване на тонуса и на издържливостта ви.

Бонусът е, че вдигането на колелото при различни ситуации, както и носенето на раница на гърба по време на "шофиране", представляват своеобразни упражнения с тежести. Още една прекрасна новина!

Еко е

Може да си отдъхнете - този транспорт не замърсява околната среда. Защото ползва изключително природосъобразно гориво – енергията на самия колоездач. Има ли нещо по-хубаво от това, а?

В заключение, ще се съглася с вас, че вероятно многократно сте чували тези приказки. Но за да повярвате в познатия рефрен колко полезно е да се кара колело, може би най-накрая трябва да започнете да го правите. Ама редовно, почти през цялата година – така, както постъпва нашият мил колега Кирил Русев.

Хайде, по колелата и приятно яздене! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май