Спортсмени в играта, спортсмени в живота...

Една реклама, която ще ви докосне
Спортсмени в играта, спортсмени в живота...

Ако отворите речника на думата "спортсмен" ще прочетете, че това е спортист, който се състезава почтено. Защо подобна дума е възникнала, след като всички спортисти за длъжни да се състезават почтено, е въпрос, който отива отвъд пределите на тази статия.

Защото тя е за спортсменството в живота. То е известно още като приятелство. Статията за приятелство в Уикипедия гласи следното:

"Приятелството означава междуличностна връзка, която се изразява в поведение на сътрудничество и подкрепа, взаимно разбиране, уважение и привличане, както и прояви на помощ в случаи на нужда или криза. Приятелите са хора, които взаимно се радват на компанията си и проявяват лоялност един към друг, често до степен на алтруизъм. Обикновено споделят сходни вкусове и вършат заедно дейности, които са им приятни, помагат си в трудни моменти, обменят съвети и си връщат един на друг жестовете. За някои хора приятелството означава и просто доверието, че другият няма да ти навреди. Ценностите, които човек открива в приятелствата си с други хора, често са резултат от това, което те демонстрират като редовно поведение"

Колкото и да ни се иска, не бихме могли да го кажем по-добре. Но бихме могли да го покажем. Следното видео е рекламно, но посланието му е толкова голямо, че ще си позволим да ви го покажем. На него ще видите как група мъже в инвалидни колички играят баскетбол... до момента, в който не се случва нещо, което ще накара сърцето ви да се качи в гърлото. Но гледайте...

Още за спорта и добрите приятели имаме на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май