Спортното вдъхновение днес: да пробягаш Сахара

За 111 дни, с благородна мисия
Спортното вдъхновение днес: да пробягаш Сахара

Героите в днешната история са трима мъже – Чарлз Ейнгъл (САЩ), Рей Захаб (Канада) и Кевин Лин (Тайван). Преди да се впусне в голямото приключение, всеки от тях е записал в биографията си неколкократни маратонски участия и постижения.

Бегачите започват съвместното покоряване на пустинята през 2006 г. и го приключват февруари 2007 г. Целта им е да покажат на целия свят безводните условия, в които живеят северноафриканските народи - мисията им се нарича H2O Africa.

Ейнгъл, Захаб и Лин прекосяват територията на Сахара, като тръгват от Сенегал, преминават през Мавритания, Мали, Нигер, Либия и Египет. Спират на бреговете на Червено море, след като са изминали в бяг общо 6920 км. Разстоянието е преодоляно за 111 дни.

Тримата приятели пробягват близо 80 км дневно, без да почиват през нито един ден от маратона. По време на изпитанието те се изправят пред сурови пустинни условия като пясъчни бури и температурни амплитуди. По пътя си са посрещнати с възторг от много местни племена.

По време на приключението Чарли, Рей и Кевин боледуват, страдат от контузии, чувстват се самотни и понякога губят сили. Но в крайна сметка, с общи усилия, волята надделява над безсилието им, решителността им не ги изоставя и те довеждат своето начинание до край.

Историята на маратонците е документирана и във филм, озаглавен Running the Sahara (Да пробягаш Сахара). Повече за уникалния подвиг можете да прочетете тук. А за вдъхновение ви предлагаме да изгледате долното видео.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 27.02.2012 | 14:51
    Този коментар беше отстранен поради нарушаване правилата за използване на сайта!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май