Спортно вдъхновение: Спенсър Уест

Да изкачиш връх Килиманджаро... на ръце ;)
Спортно вдъхновение: Спенсър Уест

Все още не съм сигурна как да ви разкажа историята на Спенсър Уест. Каквото и да напиша, думите няма да стигнат, за да изразя възхищението си от смелостта, силата и енергията на този човек...

Спенсър се ражда с генетично заболяване, което пречи на мускулите на краката му да функционират. Това налага ампутацията на долните му крайници до нивото на таза. Така, още в началото на жизнения си път, мистър Уест трябва да приеме факта, че никога няма да ходи, да седи и да живее нормално.

Благодарение на родителите си и на собствената си воля обаче, младежът намира сили да продължи. И да даде нова дефиниция на "невъзможното" - иначе казано, да го направи възможно :)

Впоследствие става говорител на международната благотворителен организация Ме to We и започва да обикаля света, изнася вдъхновяващи лекции в различни семинари и се включва като доброволец в немалък брой каузи. 

По време на едно от последните си пътувания до Източна Африка пък вижда колко ужасни са последиците от жестоката суша в Кения. Покрусен от страданието на африканското население, мистър Уест решава да направи нещо, за да помогне. 

Така, само преди броени дни с благотворителна цел Спенсър започва изкачване на връх Килиманджаро (5892 м), Североизточна Танзания. Надеждата му е да събере 750,000 долара, които пари да осигурят постоянен източник на чиста вода за детската общност в Кения по програмата Free The Children.

През по-голямата част от маршрута Уест се придвижва на ръцете си, а когато се умори - в специално създадената за случая инвалидна количка. Същата е носена от двамата му добри приятели Алекс и Дейвид или от няколко местни екскурзоводи. 

Free The Children

По предварителни данни изкачването на юнаците трябва да продължи 10 дни. Равносметката от първия и втория вече е качена на сайта на Free The Children. Спенсър признава, че, макар и в самото начало, преходът е доста тежък и изморителен. 

Но с помощта на добрия си водач Пол дружината напредва сигурно към крайната цел. Освен това, момчетата са физически подготвени за настоящото предизвикателство, имат вярата и енергията да го приключат успешно. 

Нека пожелаем на Спенсър успех и личният му пример да ни вдъхнови както за спортни, така и за всякакви постижения! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май