Спортно вдъхновение: Никълъс Тучек

Който тича за децата по света
Спортно вдъхновение: Никълъс Тучек

Той е само на 9 години, а в момента се подготвя за маратон в... Антарктида. Тича по 6 километра на ден, в дъжд и сняг, и усилено тренира с баща си.

Малчуганът се казва Никълъс Тучек и има една голяма мечта – да събере 1 милион долара за нуждаещите се деца по света. За целта, мъникът ще участва с благотворителна цел в общо 7 маратона, които ще се проведат по различно време на 7-те континента.

Първият маратон се случи миналата година в американския щат Делауер, където Тучек се представи като един истински атлет и показа много добри резултати за възрастта си.

А през този месец на момчето му предстои да тича на Белия континент, за което предизвикателство се подготвя сериозно.

Сладурът е изключително ентусиазиран и вече има много почитатели, които непрекъснато го поздравяват за решението му.

Не са малко и онези обаче, които смятат, че маратон в Антарктида е наистина опасно преживяване за едно дете, макар и толкова добре тренирано физически. Бащата на Никълъс отговаря на критиките така:

"Много хора ни казват, че това изобщо не е добра идея. Но когато ги попитам защо, те се затрудняват да се аргументират. Може би просто си мислят, че не можем да го направим".

Въпрос на време е да разберем дали невръстният маратонец ще успее да се справи със спортните приключения, които му предстоят :)

Стискаме му палци! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май