Спортно вдъхновение: Алекс Хер

Една малка принцеса, която покорява върхове
Спортно вдъхновение: Алекс Хер

Какво сладко момиченце, нали? Казва се Алекс и е само на девет години. Е, в това представяне няма нищо необичайно, съгласни сме. Затова бързаме да прибавим към него продължението: чаровната Хер е страстен планинар. И не само.

Тя е най-младият ентусиаст, изкачил всички върхове (48 на брой) в т. нар. Бели планини (White Mountains), простиращи се в американския щат Ню Хемпшър. Нещо повече, този подвиг сладураната извършва още на... 5-годишна възраст. Само за информация, става въпрос за 1200 метра (и повече) надморска височина.

Разбира се, в своите приключения Алекс никога не е сама. Катери се заедно с майка си – Патриша Елис Хер, както и с по-малката си сестричка Сейдж, която сега е на 6 години. Трите са супер задружни, много се обичат и прекарват времето си заедно в непрекъснат смях и шеги.

Патриша признава, че страшно се гордее с дъщерите си. Доказателството е, че само преди броени дни госпожа Хер издаде мемоари, в които разказва подробно за тези многобройни експедиции.

Не е случайно, че книгата започва с напрегнат разказ за случка, в която планинарките попадат в буря и се лутат известно време, за да намерят подслон.

Trishalexasage.com Майката споделя, че това преживяване, както и редици други, са научили нея и момичетата на безброй неща.

Освен това, разходките из природата им дават възможност да се опознаят една друга, както и да възпитат в себе си немалко качества.

"Децата изобщо не са слаби. Напротив. Могат повече, отколкото си представяте", абсолютно сигурна е мисис Хер.

Що се отнася до Алекс и сестричката ѝ, двете с усмивка на лице посрещат всяко следващо предизвикателство и се катерят редовно, поне веднъж седмично.

Не знаем за вас, но на нас техният пример ни действа адски вдъхновяващо. И още този уикенд възнамеряваме да се разходим в планината ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май