Смяна на гума с ампутирани ръце

Историята на Хектор Пикард, който се учи да спортува благотворително без горни крайници
Смяна на гума с ампутирани ръце

През 1992 година Хектор Пикард почти губи живота си в резултат от трудова злополука. След няколкоседмична кома той се буди в болница и е "щастлив" да разбере, че е загубил само ръцете си. На 24-годишна възраст той трябва да започне да учи наново всички онези неща, които е учил като съвсем малък - да се храни, да реше косата си, да мие зъбите си, да се облича сам.

Решен да живее живота си така, сякаш нищо не се е случило, не след дълго той се превръща в първия човек без ръце, който участва в триатлона Iron Man. Освен с този си подвиг, Хектор нашумява и с благотворителната си кампания под наслов "Ръце за бебе Джеймисън", в която той изминава 3050 мили на колело в рамките на 36 дни. Целта му е да събере 33 000 долара в помощ на малкия Джеймисън Дейвис, който, също като него, няма горни крайници. В крайна сметка събраната сума възлиза на малко над 20 000 и в момента Хектор търси нови и нови начини да постигне целта си.

Спомняйки си, че е обещал на родителите на детето някой ден да го научи как се сменя велосипедна гума без ръце, той заснема следното видео:

На сайта на кампанията Don't Stop Loving могат да бъдат видяни и още клипове, на които Хектор демонстрира как се играе софтбол...

...баскетбол...

...и как се кара колело.

А ако имате 11 минути, можете да видите и цялата история на атлета в следния документален филм:

https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април