Скейт в Ордос

Или трикове в един извънземен град
Скейт в Ордос

Клипове със скейтърски трикове сте виждали. Ама кажете, какво ви прави впечатление в тях? Предимно спортните елементи и други такива от градския пейзаж, които са пряко свързани с каскадата, изпълнявана в момента. Сега обаче ви предлагаме едно видео, което ще ви накара да се вълнувате не само от майсторските умения на скейтбордистите, но и от необичайната място, на което те карат.

Какво толкова може да му бъде необичайното, ще си кажете вие. Ами, Ордос се намира във Вътрешна Монголия – независима територия на Китайската народна република, граничеща с Монголия и Русия. Така.

А сега си представете един град, разположен почти изцяло в пустинята, с малки градски територии, които обаче... миришат на лукс и се намират в близост до природни изкопаеми. В една територия, където водата е рядко срещано явление. Едно селище, където хората изглеждат малки в сравнение с всичко, което ги заобикаля - огромни паметници, огромни площади, огромни територии...

Но нека се върнем към скейтбордите. Предстоят ни няколко приятни минути, в които ще се радваме на уменията на няколко момчета, готови да покорят далечния източен град със своите дъски на колела. Врът-врът!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май