Скейт Парк София вече е факт

Площадката става за скейтборд, кънки, каране на BMX и други екстремни спортове
Скейт Парк София вече е факт

Познайте къде се намира най-голямата скейтборд площадка на Балканите? М? Не ви чуваме! Къде са ви ръцете? Ъъъ, това беше от една друга история, простете ни малкото отклонение - като фенове на екстремните спортове доста се развълнувахме.

Та, става дума за това, че София разполага с модерен парк за скейт и други високоадреналинови занимания, което си е страхотна новина в навечерието на лятото. 

Съоръженията се намират в парк "Студентски" срещу сградата на УНСС и заемат площ от 3 декара. Подходящи са за доста видове екстремни спортове, а на тях ще тренират и съответните спортни клубове от столицата.

Строителството и оборудването на площадката продължи почти 5 години, но резултатът е доста добър. Освен това нейните изпълнители от компанията IOU RAMPS, които имат сериозен международен опит, са използвали "скейт смарт" покритие. То отговаря на всички изисквания за професионално практикуване на съответните спортове и така Скейт Парк София ще може да домакинства на сериозни световни състезания.

Всички съоръжения на територията на скейт парка ще се ползват безплатно между 11.00 и 15.00 часа всеки ден, а в останалите часове ще са платени. Желаещите могат да наемат и екипировка и аксесоари за различните видове спорт.

Единственото, което ни смущава, е, че местоположението на площадката е далеч от централните части на града и ще бъде трудно достъпно за най-малките фенове на скейтборда, кънките и карането на BMX. Това важи особено за малчуганите от другия край на града.

Освен това се надяваме, че скейт паркът (в който са инвестирани около 700 хиляди лева) ще може да се ползва по предназначение през цялата ваканция и ще се поддържа по-добре от велоалеите например...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май