Скачайте като жаба и ходете като паяк за здраве

Movelicious – вкусното движение
Скачайте като жаба и ходете като паяк за здраве

Една млада и много очарователна дама – Анна Векова, стои зад най-новата система от упражнения, които, освен че натоварват цялото тяло, го връщат към естествените физиологични движения, които губим в забързаното си ежедневие.

Movelicious идва от комбинацията на move – движа се, и delicious – вкусно, т. е. "вкусно движение". Това е и основната концепция на системата – да дава на тялото по малко от всичко, така че да бъде балансирано и пълноценно както хранителното, така и двигателното "меню".

Високоинтензивните натоварвания с пулс, близък до максималния и много повторения на едни и същи двигателни модели, обикновено води до контузии, а не прави хората по-здрави.

Затова в практиката си Анна включва повече естествени движения, като клякания, протягания, усуквания, комбинирайки ги и с много упражнения за подобряване на координацията и баланса.

Продължителността на една тренировка, независимо дали е индивидуална или групова, е 60 минути. Комбинират се разтягане, животински упражнения, някои асани от йогата, както и упражнения за стабилност и мобилност. В много случаи, дори при професионални спортисти, заниманията с Movelicious могат да помогнат за подобряване на физическото състояние и за преодоляване на някои проблеми, свързани с дисбаланса в тялото.

А практикуването 2-3 пъти седмично е достатъчно, за да може човек да се почувства по-добре и да бъде в по-добра физическа форма. Няма възрастови ограничения, единствено ако човек има определени оплаквания, ще трябва да съобрази с тях движенията. Разбира се, както при всеки спорт, важен е и хранителният режим.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април