С лък срещу стреса

Не убивайте, разтоварвайте!
С лък срещу стреса

Знаете ли кога за последно стрелбата с лък е била популярна по нашите земи? Сигурно по времето на хан Аспарух и неговите наследници. -Хайде стига сте ни занимавали с отживелици – ще ми кажете. Нека гледаме по-практично на нещата – казвам ви пък аз. Точното око и непоклатимата ръка ще ви бъдат вечно нужни. И освен това, време е да се научите да уважавате личната си сила малко повече...

Знаете ли колко от нея е необходимо, за да опънете един истински спортен (друг е странно да използвате) лък? Можете да си отговорите на въпроса, като намерите огромен дебел ластик и напънете всички сили, за да го разтегнете. Така, вече ви е ясно.

А сега искам да припомня колко е хубаво да сте точни. Всъщност, ще поставя нещата по друг начин. Колко е важна концентрацията? Отговор: това е най-важното в изпълнението на ежедневни и неежедневни дейности в 99% от случаите. Стрелбата с лък изостря концентрацията и ви прави експерти в покриването на нормативи за физическа прецизност.

Споменах ли, че от тегленето на ластици се заяква? А това, че при стрелба самообладанието се превръща във ваша втора природа? Няма и как да бъде иначе, защото който не контролира нервите си, обикновено пуска стрелата преждевременно и пропуска целта.

Понякога, всичко е просто игра. Все пак не забравяйте, че когато стреляте с лък в наше време, вие спортувате. Да не сте посмели да излезете на улицата и да започнете да насочвате стрелите си по гражданите. Стреляйте само в предвидените за това пространства. Правете го на воля, като си представяте, че с всеки изстрел, вие казвате "сбогом" на стреса.

Наслука!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май