С кой стил плуване се горят най-много калории?

Никога не е късно да се научите да плувате
С кой стил плуване се горят най-много калории?

Ако в момента се радвате на лятната си ваканция с пълна сила и сте избрали морето за почивка, тогава плуването е най-добрата ви възможност да не губите форма, дори и ако си позволявате прием на не съвсем регламентирани количества храна. Плуването със сигурност е един от най-приятните и полезни начини за спортуване. Разбира се, за да практикувате този спорт, дори и на съвсем елементарно ниво, трябва да сте усвоили поне един от стиловете му. 

За да има още по-голям ефект от вашите занимания във водата пък, решихме да ви споделим с кой стил е най-лесно да свалите излишните килограми.

Изненадващо или не, това е бътерфлай. Ако целта на престоя ви в морето или в басейна, е да отслабнете, тогава най-добре е да усвоите неговите тънкости. Но в случай, че не се чувствате сигурни в себе си, тогава плувайте по начина, който е най-лесен за вас. Най-добре е първо да оставите тялото си да свикне с водата, а след това да го загреете за няколко минути. Колко време е по силите ви да плувате зависи от това колко добър плувец сте. В случай, че нямате голям опит, и 2-3 минути плуване бътерфлай ще ви се сторят много и ще ви изморят. Не претоварвайте тялото си и редувайте стиловете. 

Поне 30 минути преди влизането ви във водата, не е препоръчително да сте яли твърде много. Разбира се, плуването е много динамичен спорт, които изморява цялото тяло и е нормално след престоя ви във водата да се усещате гладни. Дайте на тялото си поне 30-40 минути време след като сте плували и чак тогава се нахранете.

Наслаждавайте се на почивката си, защото лятото скоро ще бъде само спомен.

Не забравяйте, че полезни съвети за вашето тяло винаги можете да намерите тук. А още за плуването научете от големия ни приятел Марто

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април