От мъжките гърди се стича кръв

Господа, уверете се, че влизате подготвени в тичането на дълги разстояния
От мъжките гърди се стича кръв

Маратоните могат да бъдат крайно неприятни изживявания и с тях се свързват не една и две болежки и контузии. Като се започне от плантарен фасциит, мине се нагоре през ахилесовия перитендинит и възпаленията на надкостницата и пищяла, та се стигне чак до болките във врата и главата при неправилна стойка по време на тичане. Някъде помежду тях обаче се появява и един деликатен проблем, който засяга мъжете бегачи и това е разкървяването на зърната.

Причината за това е проста - по време на бягане зърната се търкат в дрехата и при по-голяма продължителност на пробега, това може да доведе до кървене. Жените не страдат от този синдром, тъй като обикновено тичат със стегнати сутиени.

За щастие, има редица начини за предотвратяване на проблема. Единият е нанасянето на лубрикант върху зърната, за да се намали триенето. Друг вариант е защитаването им с лейкопласт. Някои мъже твърдят, че носенето на плътно прилепнала тениска от синтетичен материал е добро решение.

При всички положения обаче трябва да вземете някакви превантивни мерки, ако ще тичате надалеч. Ако не сме били достатъчно убедителни, разгледайте някои допълнителни аргументи в галерията.  

https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април