Оле! Детска футболна академия

У нас
Оле! Детска футболна академия

Съвсем истинска и съвсем от скоро :) Научихме за нея от колегите от inews.bg и бързаме да споделим хубавата новина с вас.

Идеята

Детската футболна академия (ДФА) е дело на няколко български треньори и популярни футболисти. Между тях трябва да споменем имената на бившия национален селекционер Пламен Марков, както и на помощник-треньора на ЦСКА и бивш футболист на Левски Красимир Борисов.

В инициативата ще се включат обаче още известни лица на българския футбол: треньорът в Детско-юношеската школа (ДЮШ) на ЦСКА Ангел Калбуров, треньорът в ДЮШ на Левски и бивш футболист на Академик София Васил Шаламанов и бившият футболист на ЦСКА и Черно море Христо Маринчев. Отговарящ за финансовите въпроси пък е Вълко Милков.

Основната цел на проекта е да стимулира желанието за физическа активност при малчуганите и да развие в тях редица качества, между които издръжливост, гъвкавост, бързина и сила. Разбира се, по време на заниманията си, хлапетата ще получат възможността да се запознаят отблизо с правилата, както и с историята на великата игра, която има безброй фенове по света.

ДФА ще се занимава с деца на възраст между 6 и 13-14 години, които ще бъдат разпределени в пет различни групи, според възрастта си.

Сформираните "отбори" обаче умишлено няма да са големи и числеността им няма да се променя. Защо? Ами, за да могат треньорите да обръщат подобаващо внимание на всяко дете.

Времето за провеждане на тренировките е специално подбрано – ще се спортува само през уикенда, за да може малчуганите да не се разсейват и да не изостават в училище.

Хубавото е, че няма да има кастинг или специални условия за приемане в Академията. Всеки малък футболист е свободен да заповяда да тренира.

Финансиране

Футболното училище има собствен капитал за два-три месеца, но все пак ще се наложи събиране на такси от децата. Предвидена е годишна такса от 50 лева, в която влизат спортен екип и сувенири от Академията. Що се отнася до месечната, тя е на стойност 30 лева и включва осем тренировки от по два часа, само през почивните дни. Целта, в крайна сметка, е ДФА да стане самоиздържащ се проект.

Къде?

Оле! Детска футболна академияinm.com Уви, засега само в София. Но с течение на времето се планира да се открият Детски футболни академии и в други градове на страната.

ДФА е предвидила наем на игрища и зали навсякъде в столицата - "Люлин", "Надежда", "Овча купел", "Красно село", "Лозенец", "Изгрев", "Витоша", "Младост", "Искър", "Слатина", "Подуене", "Илинден", "Оборище".

Дали ще има и във вашия квартал? Е, това зависи изцяло от желаещите да спортуват, казват треньорите. Ако се съберат достатъчно деца от съответния квартал, ще има и занимания.

Та, на 29 октомври (събота) на терена на Национална спортна академия (НСА) ще се проведе открита тренировка, на която можете да научите всички подробности по записването.

Заниманието за децата на възраст между 6 и 8 години започва в 9:30 сутринта, това за деца на 9-11 години започва в 12:00, а последни ще бъдат най-големите – между 11 и 13 години, като тяхната тренировка е насрочена за 14:30.

Бонус: на 5 и 6 ноември пък (събота и неделя) ще има още една порция открити тренировки, а мястото на събитието е стадион "Васил Левски".

Супер, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май