Няколко упражнения, които трябва да правите на загрявка

Няколко упражнения, които трябва да правите на загрявка

Най-важното

Загрявката е важна преди всяка тренировка. Блягодарение на нея се предпазваме от травми и помагаме на тялото ни и мускулатурата  да се вработят по-добре. Повечето загряват с джогинг и разтягания, но това не е най-добрия начин, защото тези упражнения не включват всички мускули. Ето няколко упражнения, които можете да правите преди началото на тренировка.


1. Застанете на земята като сте се подпрели на ръцете и коленете си. След това вдигнете дясната си ръка и я поставете от зад на главата ви. След това без да си мърдате бедрата, започнете да местите тялото си на ляво, след това на дясно и върнете ръката си долу. Повторете упражнението и с лявата ръка. Това е 1 повторение. Направете 10.


2. Застанете до стената и се подпрете на нея с ръцете си. След това преместете десния си крак назад и започнете да правите напъти. Направете 2-3  и сменете крака. Направете 4-5 смени.


3. Застанете с гръб към стената и се допрете до нея. След това си вдигнете ръцете, така че да са под формата на буквата У, като раменете, лактите и китките ви допират стената. След това свалете ръцете си под формата на буквата W като не отлепяте лактите и рамената от стената. Направете така 10 повторения.


4. Вземете 2 малки гири. След това застанете на десния си крак, а левия го вдигнете нагоре. Когато вдигнатия крак и тялото ви са в права линия спрете, задръжте за малко и го свалете. Направете така 10 повторения и след това сменете крака.


5. Застанете в позиция за лицева упора, като тялото ви образува права линия от глава до пети. Така стойте 30 секунди, починете малко и след това направете това упражнение пак.

ключови думи:
загрявка тренировка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май