Няколко интересни факта за вашата преса

Няколко интересни факта за вашата преса

Коремните мускули са може би едни от най-трудните мускулни групи за тренировки. Тя зависи изключително много от хранителния режим. Често се случва хората да правят упражнения за преса и да не останат доволни от резултатите. Това е така, защото те не правят упражненията както трябва и не спазват хранителен режим. Ето няколко интересни факта за коремните мускули, които ще са от помощ за всеки, който иска да направи перфектната преса преди ваканцията. 

1. Не е нужно да тренирате всеки ден. Дори това е противопоказно. 7 тренировки в седмицата вредят на коремните мускули. Най-добре е да тренирате 3 или 4 пъти на седмица.

2. Тренировки само за преса не са достатъчни. Кардиото помага за изчистването на мазнините, а силовите упражнения спомагат за заздравяването на коремните мускули.

3. Ако искате да имате здрава коремна преса са ви нужни силни гръбни мускули. За да направите наистина добра тренировка за коремните мускули вашите гръбни мускули трябва да са достатъчно силни за да издържат натоварването, на което са подложени.

4. Може да имате повече мазнини, от колкото си мислите. В тялото ви има 2 вида мазнини - подкожни и дълбоки. Подкожните се забелязват лесно, те могат да се видят в огледалото. Дълбоките мазнини не могат да се видят с просто око, за тях е необходим скенер. На пръв поглед изчистените коремни мускули може да съдържат повече мазнини, от колкото изчистените мускули на корема.

5. Коремните мазнини повишават риска от остеопороза. Изследвания показват, че дълбоките мазнини спомагат за намаляването плътността на костите.

6. Силните коремни мускули спомагат за намаляването на травмите. Според проучване, проведено в армията на САЩ, хората, които имат по-здрави коремни мускули, са тези, които се контузват по-малко.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май