Не се отказвайте от любимите си зимни спортове, защото е лято

Те имат много приятни и забавни алтернативи
Не се отказвайте от любимите си зимни спортове, защото е лято

Зимните спортове обикновено изискват сняг или лед, а а те не присъстват в метеорологичните условия на лятото. Но както добре знаем, и снегът и ледът са чисто и просто вода. А топлото време позволява да се наслаждаваме на няколко летни спорта със зимни акценти.

Алтернативите на зимните спортове носят общото название "водни спортове". Те изискват строга кондиция, търпение и екипировка.

Уейкборд

Това е алтернатива на сноуборда. Също както при зимния спорт, при уейкборда имате нужда от дъска, с помощта на която се движите по повърхността на водата. За да се осъществи "каране" обаче, е необходима някаква външна сила, която да ви тегли по водата. Обикновено това е лодка или влек. Тръгването е трудно, но след това преживяването е уникално. В България няма много условия за каране на уейк. Можете да се насладите на този спорт във Варна, Черноморец, на язовир Искър и хидропарк Казичене. За начинаещите е добре да си наемат учител и да изпълняват точно указанията, за да не се стигне до контузии, а забавата да е максимална. Повече за този спорт разберете тук!

1536585Thinkstock / Guliver

Водни ски


Ясно е на кой зимен спорт са алтернатива. Водните ски са развлечение, при което човек е теглен от моторна лодка или влек с помощта на въже, а движението му се осъществява посредством една или две ски. Почти същите правила важат и за водните ски – екипировка и някой, чиито съвети да са ви наистина от полза, за да си прекарате незабравимо.

Водата също може да е опасна

Както и снега. Затова задължително носете жилетка и каска. Особено, ако сте от онези, които обичат да скачат и да се премятат във водата. Не си правете своеволия, за да не доведе това до контузии. Следвайте стриктно инструкциите на тези, които ви обучават, не само, за да се случи "карането", а и за да не нараните себе си и околните.

А кой е вашият любим летен спорт?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април