Най-бързите спринтьори на нашето време

Да изчезнеш за 10 секунди... плюс-минус
Най-бързите спринтьори на нашето време

Прикачени документи

Казват, че едно от най-вълнуващите и обичани състезания на Олимпийските игри е бягането на кратки разстояния. Може би най-известната бегова дисциплина и едно от най-престижните атлетически съревнования въобще е спринтирането на 100 метра.

Често победителят на 100 метра носи приза "Най-бърз човек на планетата" и едва ли има наш съвременник, който да не е чувал името Юсейн Болт. Преди 4 години (на 16 август 2009 г) ямаецът с прозвището "Мълнията", пробяга стандартното разстояние за 9,58 секунди.

Целта на настоящия материал е да ви покаже нагледно* кои са били най-скоростните мъже преди него** и да направи един своеобразен паралел с времената при жените. Там пък можете да видите нашата гордост Ивет Лалова, която на 19 юни 2004 г. на състезание за Купа Европа в Пловдив пробягва 100-те метра за 10,77. Това е нов Национален рекорд и най-добър резултат в света за сезона. Ивет е десетата най-бърза жена в света и заедно с рускинята Ирина Привалова дели най-доброто време, поставяно от бял спринтьор.

1003562Visually

Още велики спортни постижения и личности се крият на: https://www.facebook.com/FitWell.bg 

* За да видите по-голям вариант на изображението, отворете прикачения файл 

** Времената на Бен Джонсън и Тим Монтгомъри, отбелязани със звездичка на графиката, са анулирани заради употреба на допинг

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май