Музика в тичането

На открито
Музика в тичането

Сигурно ще се съгласите с нас, че музиката е вълшебство ;) Една любима песен може да преобрази тотално целия ви ден, както и настроението ви. Освен това, тя има потенциал наистина да подобри фитнес представянето ви и да ви помогне да реализирате по-високи резултати в сесията.

Но когато става въпрос за тренировката на открито, винаги трябва да подхождате с внимание към музикалното оформление. Защото въпреки че осигуряват вдъхновяващ стимул за спортуване, слушалките на ушите могат да ви попречат да анализирате разумно всяка ситуация. Как?

Ами, факт е, че те ви изолират от средата, в която се намирате, и по този начин могат да ви разсеят. И, да - да се превърнат в предпоставка за контузия.

Та, златните правила за бягане навън са простички и сме сигурни, че ги спазвате отдавна. И все пак, за всеки случай, нека да ги преговорим отново:

  • Заложете на тихо фитнес парти: Не е нужно да превръщате алеите в парка в дискотека. За това преценете сами силата на звука: трябва да чувате прекрасно добре както текста на песните, така и шума наоколо. По този начин хем ще останете концентрирани, хем ще използвате пълноценно музиката в тренировката си.

  • Снабдете се с качествени слушалки: Важно е те да не падат на всяка крачка от ушите ви и кабелът им да не се заплита непрекъснато около вас. Не, не, "качественото" не винаги означава "скъпо". Просто отделете достатъчно време, за да потърсите най-добрия за вас модел. Ние, например, се влюбихме в този :)

  • Ръководете се от ситуацията: На по-шумни и опасни места (като улица или булевард, например), може да изключвате плейъра си изцяло. Или поне да махате слушалките от ушите. После, когато условията го позволяват, отново влезте смело в ритъм с любимите си песни :)

А като заговорихме за музика, защо не споделите с нас кои парчета ви вдъхновяват в джогинг сесията?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май