Може ли музиката да подобри тренировката ви

Може ли музиката да подобри тренировката ви

Най-важното

Сигурно сте се питали дали ако пуснете музика докато тренирате, ще се справите по-добре. Според проучване на северозападния университет в САЩ, музиката може да ви накара да тренирате по-добре и да постигнете по-добри резултати на тренировка.

Учените са стигнали до заключението, че когато вие сте изморени и имате нужда от прилив на енергия, музката ще ви помогне да се мотивирате и да завършите тренировката, като постигнете добри резултати. Но какъв вид музика помага? Класическа? Не! Нито поп-фолка ще ви помогне. Музиката, която най-много помага е с добър ритъм, който ви помага да се фокусирате върху тренировката. Също популярни са т.нар. надъхващи песни, чийто текст ви кара да се мотивирате и да тренирате по-добре.

Изследователите от този университет са пуснали 31 откъса от песни на доброволци, като целта им е доброволците да отговорят по време на коя група от песни, те са се чувствали най-добре за тренировка. Резултатът е, че песните, които имат по-голям бас са по-добри за тренировки. Естествено не отстъпват и класическите рок парчета - "We are the champions", "Eye of the tiger"  и др.

Учените от университета са стигнали до заключението, че музиката ви помага да подобрите вашето представяне на тренировка с до 20%, което е важно. Особено, когато тренирате сами е нужно да има нещо, което да ви мотивира и да ви помогне да се справите с умората и болката. За това преди следващата тренировка, подберете плейлист с добри песни, които ви мотивират и започнете да тренирате като професионалистите по филми, със слушалки и изолирани от околния свят.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април