Крещенето на децата може да им причини хроничен стрес

Грубостта към подрастващите е в състояние да отключи редица заболявания
Крещенето на децата може да им причини хроничен стрес

Ако през цялото време крещите на едно дете, това може да доведе до много сериозни последици, които могат да повлияят на неговото физическо състояние и дори да доведат до затлъстяване. Това е заключението, направено от изследователи от Айова, съобщи Fox News.

1699500Pinterest

"Грубостта в учебния процес или възпитанието вкъщи води до физически здравословни проблеми”, обясни водещият автор на проучването Томас Скофийлд.

Заедно със своята изследователска група от Айова той проведе експеримент с участието на 451 тийнейджъри на 12-годишна възраст. Учените наблюдавали тяхното развитие в продължение на осем години или до 20-годишна възраст, за да установят последствията от истеричното поведение към тях от страна на възрастните, когато са били малки. 

В хода на експеримента са взети под внимание фактори като физическа агресия, забрани, повишаване на глас и др. Накрая децата били подложени на медицински преглед. 

Скофийлд обясни, че насилието във възпитанието, каквото е крещенето, създава хроничен стрес в децата, последиците, от който могат да влияят на децата през целия им живот. Най-честите проблеми, до които води подобно поведение у дома, са хормонални дисбаланси, възпаления и намаляване на сърдечно-съдовата дейност. Лошото отношение към подрастващите причинява и затлъстяване. 

"Най-доброто, което можем да направим е да насърчава родителите да не бъдат резки към децата си, да ги възпитават спокойно, за да са сигурни, че растат здрави”, обясниха учените, като призоваха родителите да избягват жестокостта към децата си.

Източник - БГНЕС

ключови думи:
възпитание деца здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април