Колелото от 1780 до днес

Историята на велосипеда в една-единствена картинка
Колелото от 1780 до днес

Прикачени документи

Ако едно средностатистическо изображение говори по-добре от хиляда думи, то това тук притежава информативната стойност на поне десет хиляди. То е произведено от бруклинската компания за визуализации Pop Chart Labs и илюстрира еволюцията на велосипеда от края на ХVІІІ век до наши дни.

На него можете да видите най-ранните "боуншейкъри" и пени фартинги с огромни търкала от Викторианската епоха, възникването на тандемите в края на ХІХ век, първите състезателни велосипеди, ВМХ-овете, няколко интерпретации на тема "круизер", интересни специализирани хрумвания като военни и пожарни велосипеди и, разбира се, всички модерни решения на две гуми, от които се възползваме понастоящем.

Всяко колело на графиката е категоризирано според предназначението си и представлява своеобразна революция за времето и жанра си. Като прикачен файл публикуваме архив с по-детайлно изображение на схемата, а ако желаете плакат с размери 61 х 46 см, можете да си го получите срещу 27 долара от създателите му.

Ако намирате този материал за смислен или поне интересен, можете да ни кажете едно "Мерси" на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април